Un cuplu de 23 și 29 de ani, domiciliați în municipiul Bălți, au fost reținuți de poliție fiind suspectați de escrocherie. Aceștia, se aflau în căutare pentru furt, fiind arestați actualmente, pentru 30 de zile.

Suspecții, având scopul însușirii bunurilor altor persoane creau profiluri false în reţeaua de socializare ”Odnoklassniki”.

Prin clonarea unui profil cu date de identitate, fotografii şi alte informaţii ce identifică profilul, expediau din numele acestora mesaje cu conţinut înşelător la persoanele din contactele profilului fals. Ei dobândeau prin înşelăciune bani care erau transmiși de victime prin intermediul transferurilor bancare. Totodată, s-a stabilit că aceștia au abuzat de un număr impunător de persoane din municipiul Chișinău și orașul Comrat.

Urmare a perchezițiilor efectuate ieri, 8 februarie curent, forțele de ordine au ridicat trei telefoane mobile, un laptop, 20 de cartele SIM de la diferiţi operatori din Republica Moldova, mijloace financiare, extrasuri de pe cont, card bancar și modem mobil.

Pe acest caz a fost inițiată o cauză penală. Conform legislației în vigoare, persoanele culpabile de ”Escrocherie” se pedepsesccu amendă în mărime de la 42500 la 67 500 sau cu închisoare de la 2 la 6 ani.