Un inspector al Postului vamal Sănătăuca a fost reținut de ofițerii CNA și procurorii anticorupție, fiind suspectat de pretindere și primire de mită.

Potrivit materialelor cauzei, inspectorul ar fi cerut 300 euro de la un şofer pentru a nu include în baza de date a Serviciului Vamal informația cu privire la introducerea ilegală din Ucraina în Republica Moldova, prin regiunea transnistreană, a trei automobile, cu numere de înmatriculare lituaniene. Astfel, după ce a fost denunţat, suspectul a fost prins în flagrant în momentul în care primea a două tranșă, în valoare de 100 euro, din suma pretinsă de 300 euro, alţi 200 de euro fiindu-i transmişi anterior.

În acest caz a fost iniţiată o urmărire penală în temeiul art. 324, corupere pasivă. Dacă va fi găsit vinovat, bărbatul riscă  închisoare de la 3 la 7 ani cu amendă în mărime de la 4000 la 6000 unităţi convenţionale şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 5 la 10 ani.

Suspectul este reţinut pentru 72 de ore. Amintim că, orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunţarea unei decizii definitive şi irevocabile a instanţei de judecată.