În noaptea de 31 mai spre 1 iunie, pe teritoriul Republicii Moldova s-au înregistrat precipitații abundente, în special în capitală. În cele din urmă, pe mai mule străzi din municipiul Chişinău polițiștii au intervenit în deblocarea a 24 de automobile.

Potrivit unui comunicat de presă, în una dintre unitățile de transport blocate, ofiţerii de patrulare, au ajutat o femeie şi un copil de doi ani să iasă din mașină. Aceştia au fost urcați în automobilul de serviciu și transportaţi la domiciliu, în siguranţă. Toate maşinile blocate din cauza precipitaţiilor abudente, au fost deblocate din apă de către  angajații Serviciului Situaţiilor Excepţionale.

Pe strada Maria Drăgan a căzut un arbore pe drum, iar pe strada Timiş intersecție cu strada Cireşilor, în urma surpării asfaltului, un automobil de model VAZ-2107 a căzut în surpură. În urma intervenției angajaților Inspectoratului Naţional de Patrulare și Serviciului Situaţiilor Excepţionale, automobilul a fost evacuat, careva persoane nu au avut de suferit.

De asemenea, pe teritoriul raioanelor Cimișlia, Leova, Ialoveni, Străşeni, Ungheni, Călăraşi, Nisporeni, Anenii Noi, Bender, Criuleni, Dubăsari, Rezina, Şoldăneşti, Orhei şi Telenești chiar dacă au fost înregistrate precipitații, în aceste condiții drumurile naţionale cât şi locale nu au fost blocate.

Totodată, ofiţerii de patrulare au depistat pe strada Albișoara şi Zaichina 42 numere de înmatriculare, dintre care 5 au fost deja recuperate de către proprietari.