Decizia Curții Constituționale (CC) privind anularea stării de urgență este una stranie și lipsită de logică. De această părere este ex-președintele CC, Victor Pușcaș.

“În opinia mea hotărârea CC este stranie. De ce ? CC a declarat neconstituțională Hotărârea Parlamentului Nr.49 din 31.03.2021 de declarare a stării de urgență și invers a recunoscut constituțională Hotărârea Guvernului Nr.43 din 30.03.2021 privind propunerea de a introduce starea de urgență. Poate cineva înțelege această logică ?”, se întreabă constituționalistul.

Totodată, Pușcaș se întreabă de ce Curtea nu a ținut cont de motivele și măsurile aplicabile stării de urgență și n-a observat reglementările legale  privind comportamentul obligatoriu a fiecărei autorități publice.

“Nu pot să afirm despre dependența judecătorilor CC față de unele forțe politice pentru că fiecare judecător a depus jurământul că va respecta Constituția.  Însă rezolvarea acestui litigiu, în opinia mea, provoacă semne de întrebare privind profesionalismul autorilor hotărârii pronunțate”, mai spune ex-președintele Curții Constituționale.