De săptămâna viitoare, elevii din clasele primare intră în vacanţa de toamnă pentru o săptămână. Elevii din clasele gimnaziale şi cele liceale vor avea vacanţă de pe 3 până pe 6 noiembrie inclusiv. Anunţul a fost făcut la şedinţa de luni a Primăriei, de către şefa Direcţiei generale educaţie tineret şi sport, Tatiana-Nagnibeda Tverdohleb, transmite IPN.

Elevii vor reveni la ore luni, pe 7 noiembrie. Următoarea vacanţă este cea de iarnă, care va avea o durată de 16 zile. Şcolarii vor sta acasă în perioada 24 decembrie -8 ianuarie.

Elevii din clasele primare vor mai avea o vacanţă intra-semestrială în perioada 4-12 martie, când vor sta acasă nouă zile. Elevii claselor gimnaziale şi liceale vor avea vacanţă în perioada 4-8 martie. Vacanţa de Paşti va fi de zece zile, în perioada 15-24 aprilie.

Conform Codului educaţiei, durata anului de studii 2016-2017 este de 33 de săptămâni în învăţământul primar şi de 35 de săptămâni în învăţământul gimnazial şi liceal, cu excepţia claselor a IX-a şi a XII-a pentru care durata anului de studii va fi de 34 de săptămâni.