Prim-vicepreședintele Partidului Democrat Vlad Plahotniuc declară într-un interviu pentru Tribuna că susține acțiunile din ultimul timp din domeniul justiției, reținerea funcționarilor corupți și că este gata să sprijine în continuarea alianța de guvernare și să lucreze personal pentru continuarea și amplificarea reformelor.

Fiind solicitat să comenteze zvonurile precum că arestările recente ale unui grup e judecători corupți s-au făcut cu arestarea sa, Vad Plahotniuc spune că este gata, dacă ar depinde de el, să aprobe orice acțiune de acest fel.

„Eu îmi dau acum aprobarea în avans şi pentru următoarele astfel de acţiuni, chiar fără să ştiu care sunt acestea. Dacă de aprobarea mea depind unele lucruri benefice, îmi dau aprobarea să se facă ordine în ţară. Dacă sunt unii care aşteaptă aprobarea mea, sper să citească atent acest interviu și să se apuce imediat de treabă, fie că este vorba de curăţenie în sectorul vamal, cel al sănătăţii sau în altele”, a declarat Plahotniuc.

El reiterează că va continua să sprijine activ reformele așa cum o face și în prezent. ”Și ca să ieşim definitiv din zona speculaţiilor, vă spun categoric că, atât cât am influenţă prin poziţia mea, mi-o voi manifesta activ în sprijinirea reformelor, inclusiv pe sectorul justiţiei, acolo unde e nevoie de sprijinul politic al meu sau al PDM. M-am implicat şi până acum, începând cu instalarea noului Guvern, atunci când împreună cu colegii de coaliţie am sprijinit activ tot ceea ce a venit de la Guvern şi de la echipa de negociere cu FMI. Au fost înregistrate rezultate pozitive și nu ne oprim aici, vor fi demarate și alte reforme complicate de mare utilitate socială”, a declarat Plahotniuc.

În același timp el susține că există mai multe centre de interese conduse de clanul Țopa, Veacecav Platon, Renato Usatîi, care coordonează între ele și încearcă să facă presiuni asupra sa pentru că le strică planurile. Plahotniuc declară însă că nu va ceda și va continua să susțină reformele pentru a nu permite fărădelegi.

„Eu, desigur nu voi ceda acestor presiuni psihologice, ei pot să mă acuze în continuare de tot ce le trece prin cap. Justiţia să-şi facă treaba, să o facă obiectiv şi corect, iar prejudiciile aduse statului să fie recuperate, hoţii si corupţii să stea la puşcărie.

Ceea ce pot face eu, este, ca împreună cu colegii de coaliţie, să sprijinim Guvernul şi celelalte instituţii responsabile să aprobe legile pentru întărirea sistemului bancar şi măsurile pentru curăţarea lui, aşa încât dacă mâine apar alţi platoni să nu mai poată face porcăriile pe care le-au făcut. Vă sigur că vom rezolva această problemă în perioada imediat următoare”, a dat asigurări Vlad Plahotniuc.