Partidul Democrat din Moldova se pronunță ferm pentru continuarea apropierii Moldovei de Uniunea Europeană, iar relația Moldova – UE trebuie să rămână axa fundamentală a politicii noastre externe. Aceasta este opinia exprimată azi de președintele PDM Vlad Plahotniuc la declarațiile făcute de președintele Igor Dodon la Moscova.

“Moldova are un singur vector extern – vectorul european. Iar acest adevăr trebuie spus cu fruntea sus în orice vizită peste hotare, fiindcă țara noastră nu are voie să dea semnale contradictorii de politică externă. Nu doar că vom bloca orice tentativă de anulare a lui, dar vom accelera implementarea astfel încât beneficiile să fie simțite în continuare de cât mai mulți oameni. Acordul este bun, a dat roade și va da roade”, a precizat președintele PDM Vlad Plahotniuc după declarațiile făcute de Igor Dodon la Moscova.

“Partidul Democrat din Moldova este categoric împotriva poziției exprimate de președintele Igor Dodon privind anularea Acordului de Asociere a Republicii Moldova cu Uniunea Europeană. Vom neutraliza politic orice încercare de a anula acest Acord”, se mai arată într-un comunicat PDM remis presei.

În același timp, PDM consideră că relația bilaterală Moldova – Rusia este foarte importantă pentru țara noastră. Tocmai de aceea PDM dorește ca partenerii din Federația Rusă să fie informați în mod corect despre angajamentul european al țării noastre, iar nimeni nu ar trebui să expună viziuni personale de politică externă în cadrul unor vizite oficiale în străinătate.