În perioada 21 – 25 noiembrie curent, 16 angajați din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, au beneficiat de o vizită de studiu și o serie de traininguri în domeniul gestionării și implementării proiectelor, realizate cu aportul donatorilor externi, care s-a desfășurat la Ankara, Turcia.

Seminarele de instruire au fost oferite de către experți din cadrul Poliției Naționale a Republicii Turcia și au cuprins o gamă vastă de subiecte, precum: noțiuni ale ciclului de management al proiectelor, procesul de coordonare și gestionare a proiectelor, pregătirea formatorilor după principiul „Train the trainers”, analiza riscurilor unui proiect, monitorizarea și evaluarea rezultatelor, experiența Turciei în domeniul managementul proiectelor, precum și în domeniul securității informației.

În primele zile, participanții au fost familiarizați cu structurile instituționale ale Ministerului Afacerilor Interne din Turcia, apoi au urmat câteva vizite în cadrul Poliției Naționale a Republicii Turcia, unde câțiva participanți au avut o întrevedere cu șeful Direcției Dezvoltare Strategică, Cengiz Demircan.

Totodată, în urma discuțiilor avute s-a convenit asupra unei colaborări prin schimbul de experiență cu Republica Moldova, în acest sens, venindu-se în ajutorul angajaților MAI, ca aceștia să-și crească performanțele pe domenii aferente afacerilor interne, cum ar fi combaterea terorismului, menținerea ordinii publice, planificarea bugetară.

De asemenea, în cadrul seminarului participanții au avut parte de exerciții practice în cursul cărora au fost familiarizați cu tehnicele de prezentare eficientă a proiectelor și cu metodele de pregătire și demarare a proiectelor.

Dialogul bilateral între MAI al Republcii Moldova și MAI al Republicii Turcia, prin intermediul Agenției TIKA oferă posibilitatea dezvoltării cooperării rezultative, precum și schimbului de experiență prin transferul de bune practici, inclusiv prin participarea angajaţilor MAI la cursurile de instruire oferite.