Astăzi, 16 mai, șeful Inspectoratul General al Poliției, Alexandru Pînzari și directorul Programului Drepturile Omului, Asociația  Promo-LEX, Alexandru Postica, au semnat un Acord de colaborare, care are drept scop continuarea relațiilor de parteneriat pe domeniul prevenirii și combaterii fenomenului violenței în familie.

De asemenea, în cadrul evenimentului a fost lansată Campania de informare împotriva violenței în familie cu genericul „Prevenim violența prin artă”, care se va desfășura în perioada 15 mai – 25 iunie curent, concurs organizat cu scopul implicării mai active, din partea cetățenilor întru prevenirea fenomenului violenței în familie, prin implicarea tinerilor în activitățile de informare și sensibilizare a opiniei publice.

Totodată, șapte tineri, cîștigători  ai aceluiași concurs, din martie-aprilie curent, au fost premiați cu diplome și cadouri de preț.

”Îmi exprim deplina mea considerațiune Asociației Promo-LEX pentru buna colaborare în realizarea activităților în domeniul asigurării și respectării drepturilor omului,  premise ce se impun în mod firesc ca o prioritate națională în activitatea Poliției. De asemenea, mulțumesc tinerilor care s-au implicat și au participat activ la concurs, astfel încît contribuția lor va spori încrederea în idealurile morale de cultivare a patriotismului, iar Poliția va susține în continuare inițiativele tinerilor pentru a spori gradul de prevenire a infracționalității la nivel de comunitate ”, a menționat șeful IGP, Alexandru Pînzari.