Ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan împreună cu Șeful Departamentului Poliției de Frontieră, Fredolin Lecari participă la cea de a 85-a Adunare Generală a Organizaţiei Internaţionale de Cooperare a Forţelor de Poliţie INTERPOL, care are loc la Bali, Indonezia, transmite 24h.MD.

Reuniunea are loc în perioada 7-10 noiembrie, cu participarea miniștrilor de interne, șefi de poliție și experți de securitate din întreaga lume pentru a aborda o serie de probleme actuale la nivel mondial și de a identifica soluții în vederea combaterii acestor amenințări.

Astfel, în cadrul deschiderii oficiale a evenimentului au fost prezenți 830 șefi de poliție și înalți funcționari de aplicare a legii din 164 de țări.

În acest context, pe parcursul acestei săptămâni vor fi abordate subiecte care țin de amenințările la nivel global, lupta împotriva terorismului, securitatea frontierelor de stat, investigarea, prevenirea și urmărirea penală a grupărilor criminale și a crimelor cibernetice, traficului de droguri, a traficului de arme ș.a.

Scopul acestui forum, organizat  anual, este consolidarea cooperărilor internaționale polițienești, intensificarea schimbului de informații și experiență prin intermediul INTERPOL și stabilirea unor relații de conlucrare între toate țările membre, care vor contribui la dezvoltarea și menținerea securității și a stabilității la nivel global prin stabilirea noilor strategii și măsuri pentru aplicarea mai eficientă a legii.

Precizăm că, în ultima zi a  Adunării Generale va fi ales un nou președinte INTERPOL.