Andrei Donică, activistul care a vărsat lapte peste ministrul finanțelor, Octavian Armașu, este cercetat de către poliție fiind acuzat de huliganism. În acest sens, forțele de ordine l-au reținut pentru 72 de ore la inspectoratul de poliție Buiucani.

Mai mult decât atât, polițiștii susțin că acesta nu este la prima abatere de la lege, anterior fiind reținut și cercetat penal pentru punerea în circulație ilegală a substanțelor narcotice în proporții deosebit de mari.

Având în vedere anumite semnalmente legate de starea bănuitului în timpul și după comiterea infracțiunii, polițiștii i-au solicitat să accepte o testare narcologică, lucru pe care acesta l-a refuzat.

Actualmente Poliția capitalei investighează toate circumstanțele actului de huliganism în cadrul cauzei penale inițiate.

Cazul a avut loc ieri, 30 septembrie, lângă rulotele instalate în fața Guvernului. Donică a vărsat o găleată cu lapte peste demnitar, acuzându-l că a favorizat mai multe încălcări în perioada în care acesta s-ar fi aflat în fruntea unei companii de lactate.

Bănuitul reținut în acest caz , riscă o pedeapsă cu amendă în mărime de la 4000 lei la 14000 lei, muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 de ore sau închisoare de pînă la 3 ani.