Președintele Parlamentului, Andrian Candu, a confirmat că autoritățile țării noastre au solicitat Organizației Națiunilor Unite să includă pe agenda zilei viitoarei sesiuni a Adunării Generale subiectul retragerii trupelor militare străine de pe teritoriul țării noastre.

”De 25 de ani, sub pretextul unei misiuni de pacificatori, Federația Rusă ne intimidează, ținând ilegal pe teritoriul țării noastre trupe, muniții și armament”, a scris Andrian Candu pe pagina sa de pe Facebook.

”La sfârșitul sesiunii, Parlamentul a adoptat o Declarație prin care a solicitat retragerea acestora și respectarea neutralității și statalității Republicii Moldova. Nu a fost un simplu document. Vom continua să facem totul pentru reintegrarea teritoriului. Autoritățile Republicii Moldova au solicitat Organizației Națiunilor Unite să includă subiectul scoaterii trupelor militare străine de pe teritoriul țării noastre, pe agenda zilei a celei de-a 72 sesiune a Adunării Generale a ONU, care se va desfășura la începutul lunii viitoare”, a precizat președintele Parlamentului.