Zilnic, peste 9 mii de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne supraveghează respectarea regulilor și interdicțiilor impuse în perioada stării de urgență. Ministrul Internelor, Pavel Voicu, a anunțat astăzi în cadrul unui briefing, că polițiștii și carabinierii patrulează în toate raioanele țării. De asemenea, forțele de ordine au monitorizat peste 155 de mii de persoane care s-au aflat în autoizolare, transmite 24h.md.

Până în prezent, angajații MAI au pornit peste 1132 de procese contravenționale în privința persoanelor fizice care au încălcat regimul de autoizolare. Alte 54 de procese contravenționale au fost intentate în privința agenților economici care nu s-au conformat interdicțiilor în perioada pandemiei.

Ministrul a precizat că forțele de ordine monitorizează și 1381 de biserici din țară.

”Este dificil să interzici persoanelor să meargă la biserică, dar legea este una egală pentru toți”, a spus Voicu.

Polițiștii sunt antrenați și în supravegherea respectării carantinei în cinci localități: Soroca, satele Talmaza și Carahasani din Ștefan Vodă, orașul Ștefan Vodă și Glodeni. Potrivit ministrului, la Soroca, unde a fost impus un regim dur de carantină, au fost întocmite peste 50 de procese verbale pentru încălcarea regulilor de carantină.