De Ziua Democrației în premieră Parlamentul a subscris inițiativei ONU și de rând cu alte peste o sută de Legislative din lume a organizat mai multe evenimente. Aproape 900 de persoane au participat pe parcursul zilei la discuții cu deputații, ateliere de lucru, precum și tururi ghidate ale clădirii. 

În prima parte a zilei, au fost organizate în comun cu Consiliul pentru prevenirea și eliminare discriminării și asigurarea egalității, precum și Avocatul Poporului pentru drepturile omului două ateliere de lucru pentru copii, tineri și directori de școli. Reprezentanții celor două instituții, asistați de deputați, au povestit publicului despre importanța egalității de șanse, ce înseamnă discriminare și care sunt drepturile copilului. Toți participanții la ateliere au discutat ulterior cu Președintele Parlamentului în sala de plen. De asemenea, au primit materiale informative despre activitatea parlamentului, procesul legislativ, precum și mecanismele prin care se pot implica în procesul de luare a deciziilor.

În parteneriat cu 15 instituții publice, care raporteaza Parlamentului, pe parcursul zilei a funcționat o expoziție, la care vizitatorii au putut afla despre activitatea Procuraturii Generale, Comisiei Electorale Centrale, Serviciului de Informații și Securitate, Centrului Național Anticorupție, Curții de Conturi și altele. Banca Națională a Moldovei a venit cu o expoziție de monede comemorative, iar doritorii au putut vedea cum sunt identificate bancnotele false și care sunt însemnele de protecție ale leului.

De asemenea, în muzeul Parlamentului a fost inaugurată o expoziție ”Egalitatea de gen pe înțelesul tuturor”, cu suportul Platformei pentru egalitatea de gen.

Cu suportul PNUD Moldova și susținerea financiară a Suediei, un grup din o sută de copii social-vulnerabili și femei victime ale violenței domestice au venit într-o vizită la Parlament. Toate persoanele sunt din raioanele de Nord, Sud și Centru, înregistrate de către Oficiile Teritoriale de Informare ale Parlamentului. Ei au beneficiat de câte un set de materiale informative din partea Legislativului și au avut o discuție cu reprezentantele din Platforma Doamnelor Deputate .

Începând cu ora 13.00 accesul în clădirea Parlamentului a fost liber, fără înregistrare prealabilă din jumătate în jumătate de oră. Președintele Parlamentului Andrian Candu, precum și deputați din toate fracțiunile au așteptat vizitatorii în sala de plen, unde au răspuns la întrebările oamenilor.

Zilele ușilor deschise sunt organizate în Parlament începând cu 2014. Până la această oră peste 15 mii de persoane au vizitat Parlamentul, dintre care peste 5 mii de la începutul acestui an.