Parlementul se va convoca în 21 septembrie într-o ședință specială pentru a revota legile pe care președintele Igor Dodon a refuzat să le promulge. Decizia a fost anunțată cu puțin timp în urmă de către președintele Parlamentului, Andrian Candu. Potrivit lui, este vorba de mai multe legi importante pentru cetățeni, printre care legea cu privire la combaterea terorismului, legea privind reforma Academiei de Științe, legea cu privire la energetică sau legea tichetelor de masă.
”Considerăm că este inadmisibil ca cetățenii Republicii Moldova să fie privați de anumite măsuri benefice pentru ei, ori anumite categorii profesionale să nu poată funcționa așa cum este firesc doar pentru că Președintele are anumite interese sau orgolii. Egoismul său nu trebuie să afecteze soarta moldovenilor”, a declarat Andrian Candu, la briefiengul organizat la finalul ședinței săptămânale a Partidului Democrat.

Candu a mai spus că refuzul președintelui de a promulga aceste legi afectează mai multe sectoare de activitate, înseamnă timp și bani pierduți, greutăți în implementarea Acordului de Asociere cu UE, împiedicarea implementării reformelor demarate de către Guvern.

”Cei care au de pierdut de pe urma acestei atitudini greu de explicat a președintelui Dodon, sunt cetățenii Moldovei. Dumnealui înțelege să îi ignore și să îi sfideze. PDM se va lupta până la capăt pentru ca moldovenii să poată beneficia de măsurile care să le facă lor traiul mai bun”, a mai spus Candu.