Serviciul Vamal și ANSA intensifică măsurile de control în vederea neadmiterii răspândirii virusului pestei porcine africane (PPA) pe teritoriul țării noastre.

Măsura a fost impusă de sporirea cazurilor de contaminare cu acest virus, ultimele focare de PPA fiind consemnate în nordul țării. În acest context, conducerea Serviciului Vamal a dispus intensificarea controlului la frontieră în vederea asigurării implementării măsurilor de securitate instituite în acest sens.

Urmare a acțiunilor de control întreprinse, în perioada 27-31 octombrie a.c.,  au fost înregistrate 56 de cazuri de reţinere de produse care conțin carne provenită de la animale receptive la virusul PPA (porcii domestici și mistreții), iar cantitatea totală a produselor reținute în perioada menționată constituie aproximativ 160 kg.

Serviciul Vamal și ANSA relansează apelul în adresa participanților la traficul transfrontalier de a se conforma cerințelor legale ale reprezentanților autorităților abilitate, acțiunile cărora sunt orientate prioritar spre evitarea eventualelor pericole pentru sănătatea cetățenilor.