În dimineaţa zilei de 25 iunie curent, un tânăr de 24 ani a alertat Poliţia Capitalei, comunicând că ar fi fost jefuit de persoane necunoscute, în timp ce se afla pe şoseaua Hânceşti din sectorul Centru. Potrivit lui, atacatorul l-ar fi agresat fizic şi deposedat de articole din aur şi argint, telefon mobil,  precum şi bani în sumă 18 730 lei, prejudiciul material constituind suma totală de 33 730 lei.

Astfel, poliţiştii sectorului Centru din cadrul Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău iniţiat o cauză penală pentru săvârşirea infracţiunii de jaf, în cadrul căreia au fost demarate activităţi specifice de documentare a circumstanţelor. Prin urmare, a fost identificat şi reţinut un bănuit, în vârstă de 22 ani, originar din raionul Rezina, care şi-ar fi recunoscut complicitatea la comiterea jafului. Totodată ofiţerii de investigaţii au statbilit şi implicarea prietenei acestuia, care s-a dovedit a fi o domnişoară de 23 ani, domiciliată în Capitală.

Bănuitul împreună cu prietena sa ar fi planificat din timp scenariul jafului. Aceştia aflându-se într-un club de noapte din centrul Capitalei, au decis ca domnişoara să facă cunoştinţă cu potenţiala victimă, iar când se vor va pleca să fie atacat şi deposedat de bunuri. Respectiv după ce au chefuit în local,  victima a comandat un taxi şi s-a deplasat împreună cu bănuita pe şoseaua Hânceşti, iar în momentul când au coborât, agresorul s-a apropiat de el, lovindu-l violent cu pumnii şi deposedat de bunuri, după care a fugit într-o direcţie necunoscută.

Actualmente, bănuitul şi prietena lui sunt reţinuţi pe un termen de 72 de ore în izolatorul Direcţiei de Poliţie a mun. Chişinău, fiind cercetaţi penal pentru jaf. Ei riscă pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 5 ani până la 7 ani. Ofiţerii de investigaţii stabilesc toate circumstanţele şi urmează să ridice bunurile sustrase de la domiciliul agresorului.