Angajaţii Secţiei pentru combaterea infracţiunilor în locurile publice şi transport urban din cadrul Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău au capturat în flagrant delict doi hoţi de buzunare, care au furat un telefon mobil şi un portmoneu de la două femei, în timp ce se deplasau în maxi-taxi cu rutele 112 şi 186. Făptaşii s-au dovedit a fi anterior judecaţi pentru infracţiuni similare, cu vârstele de 41 ani şi respectiv 67 ani.

În primul caz este vorba despre o tânără în vârstă de 21 ani, căreia i-a fost sustras din geantă portmoneul cu bani  de către individul în vârstă de 67 ani, în timp ce se deplasa cu maxi-taxi de pe ruta 112. Al doilea hoţ a fost reţinut în maxi-taxi cu ruta 186, după ce a sustras telefonul mobil din buzunarul unei femei. În ambele cazuri bănuiţii au fost escortaţi la inspectorat pentru audieri, fiind iniţiate cauze penale pentru săvârşirea infracţiunilor de pungăşii. Conform legislaţiei penale în vigoare, ei riscă o pedeapsă cu  amendă în mărime de la 6 000 lei la 10 000 lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau închisoare de pînă la 2 ani.

Poliţia Capitalei recomandă cetăţenilor să acorde maximă atenţie bunurilor personale, iar în caz de necesitate să solicite ajutor prin intermediul serviciului 902.