Două sensuri giratorii vor apărea în curând în capitală. Unul va fi amenajat pe bulevardul Ştefan cel Mare, în preajma Academiei de Ştiinţe, iar altul pe strada Uzinelor, intersecţie cu strada Voluntarilor.

Şeful adjunct al Direcţiei transport, Vitalie Butucel, a declarat, la şedinţa operativă de la Primărie, că urmează să fie aplicat marcajul corespunzător şi instalate indicatoarele necesare.

Cât ţine de alte adrese, primarul Dorin Chirtoacă a spus că, întrucât amenajarea sensurilor giratorii presupune investiţii, pentru început urmează să fie făcute amplasări temporare, prin amenajarea balizelor, pentru a verifica funcţionalitatea sensurilor giratorii planificate.

Anterior se anunţa că sensuri giratorii vor fi amenajatepe Şoseaua Balcani – la intrarea dinspre Dumbrava, la intersecţia străzilor Calea Orheiului cu Studenţilor şi Pelivan cu Tudor Vladimirescu. De asemenea, sensuri giratorii ar urma să fie amenajate şi la intersecţia străzilor Puşkin cu Albişoara, la ieşirea din localitatea Bubuieci, precum şi la intrarea în localitatea Sângera.