Cercetătorii au descoperit că în organismul uman există o moleculă – TIC 10 – care activează o proteină ce ajută corpul să lupte împotriva celulelor canceroase și să suprime dezvoltarea tumorilor. Iată 5 alimente care ajută organismul să inhibe în mod natural dezvoltarea tumorilor.

1. Turmeric

Curcuminul are nenumarate beneficii, gratie antioxidantilor puternici pe care ii contine. Efectele sale benefice au o sfera larga de actiune asupra mai multor boli, fara efecte secundare. Un studiu realizat la Munchen releva faptul ca turmericul inhiba formarea metastazelor, scrie revista sfatulparintilor.ro.

2. Struguri si Resveratrol

Resveratrolul nu numai ca este un antioxidant foarte puternic, insa el reduce degenerarea celulelor. Resveratrolul care se gaseste in struguri ajuta la reducerea dezvoltarii celulelor canceroase si precanceroase.

3. Ceaiul verde

Catehina din ceaiul verde este o substanta flavonoida uimitoare. Ea blocheaza dezvoltarea tumorilor si necrozelor si interfereaza cu o substanta chimica ce duce la inflamarea celulelor din muschi si vasele de sange.

4. Rosiile

Carotenoidele si licopenul din rosii sunt cele mai interesante substante care ajuta corpul uman. Ele produc in organism mediatori chimici care reduc inflamatiile.

5. Fructe si legume proaspete

Indiferent ce fructe si legume consumam, daca sunt proaspete ele aduc organismului o multime de beneficii. Incepand de la substantele care inhiba dezvoltarea inflamatiilor, fructele si legumele contribuie simtitor la reducerea celulelor cancerigene, in special in cazul cancerelor de colon.