Comitetul Parlamentar de Asociere UE – Republica Moldova se va reuni la Strasbourg, în perioada 14-15 decembrie 2016. Cea de-a 3-a reuniune este găzduită de Parlamentul European.

Lucrările reuniunii vor fi deschise de copreședinții Comitetului Parlamentar, deputatul Mihai Ghimpu și europarlamentarul Andi Cristea, Șeful Direcției pentru relații bilaterale cu statele Partaneriatului Estic al Serviciului European de Acțiune Externă, Dirk Schuebel, Directorul pentru vecinătatea de est din cadrul Direcției generale vecinătate și negocieri privind extinderea al Comisiei Europene, precum și de Șeful Misiunii Republicii Moldova pe lângă UE, Eugen Caras.

În cadrul reuniunii vor avea loc un schimb de opinii între parlamentari cu privire la cooperarea dintre UE și Republica Moldova, precum și recentele evoluții politice din țara noastră. Parlamentarii vor mai discuta despre implementarea reformelor în domeniile justiției, economiei, combaterii corupției, administrației publice, respectării drepturilor omului, precum și despre progresele în reforma electorală și cea în domeniul mass-media din Republica Moldova.

Alte subiecte pe agenda discuțiilor vor fi cooperarea autorităților cu societatea civilă în implementarea agendei de reforme, implicațiile alegerilor prezidențiale pentru Republica Moldova, precum și investigarea fraudei bancare.

După ședința Comitetului Parlamentar de Asociere UE – Republica Moldova va fi adoptată declarația finală a celei de-a 3-a reuniuni, care va conține o serie de recomandări adresate autorităţilor Republicii Moldova și Comisiei Europene.

Din componența delegației Parlamentului Republicii Moldova fac parte deputații Mihai Ghimpu, Oxana Domenti, Igor Vremea, Corneliu Padnevici, Ion Balan și Alina Zotea.

Comitetul Parlamentar de Asociere UE – Republica Moldova se reuneşte de două ori pe an, alternativ la Bruxelles şi Chișinău. Ultima reuniune a forului a avut loc la Chișinău, pe data de 18 mai 2016.