Cunoscuta prezentatoare din România, Andreea Marin, apare într-un videoclip destinat campaniei „Familii ocrotite” inițiată de Fundația lui Vlad Plahotniuc „Edelweiss”. Prezentatoarea transmite un mesaj emoționant către oameni, îndemnându-i să semnaleze cazurile de violență.

Andreea Marin îndeamnă oamenii să depășească frica și să-și destăinue problemele pentru a putea fi ajutați.

„Ești în întuneric atunci când lumina de pe chipul tău a fost înlocuită de lacrimi. Când dragostea din inima ta a devenit frica de violența de acasă. Când simți că ai mâinile legate și nu mai decizi tu pentru viața ta și a copilului tău. Ieși din nou la lumină să-ți recapeți demnitate. Vorbește despre ce trăiești sau despre violența din viața cuiva de care-ți pasă. Astăzi te poți destăinui păstrându-ți anonimatul și poți beneficia de ajutor. E timpul să avem din nou controlul vieților noastre. Fii lumină în viața ta sau a altcuiva!”, spune Andreea Marin.

Potrivit Fundației „Edelweiss”, în Republica Moldova, în anul 2015, au fost înregistrate 1914 cazuri de violenţă în familie, din care 1688 victime femei şi 102 copii. Însă cifrele oficiale reprezintă doar situaţiile de criză în care femeile şi copii s-au hotărât să rupă tăcerea, şi-au înfrânt fricile şi au depus plângere împotriva agresorilor.

În acest sens, fundaţia „Edelweiss” a hotărât să vină în sprijinul femeilor şi copiilor agresaţi, prin campania „Familii Ocrotite” lansată pe data de 16 august, o campanie naţională de informare împotriva violenţei în familie.