Corturile din Piaţa Marii Adunări Naţionale trebuie să fie evacuate, iar platforma DA nu are voie să organizeze nicio întrunire în centrul capitalei, până în data de 28 august. Decizia a fost pronunţată de magistraţii judecătoriei Ialoveni, care au examinat ieri cererea primăriei Chişinău împotriva manifestanţilor.

După cum informează 24h.MD, hotărârea a fost pronunţată în lipsa avocaţilor platformei, care nu s-au prezentat la mai multe şedinţe consecutiv.

Decizia instanţei de la Ialoveni este cu drept de atac.

Amintim că manifestanţii Partidului „Platforma DA”, al interlopilor fugari Victor şi Viorel Ţopa, s-au instalat în Piaţa Marii Adunări Naţionale în toamna anului trecut. Din cauza lor, mai multe evenimente nu au putut fi organizate în centrul Capitalei, inclusiv Ziua naţională a vinului.

Primăria Capitalei a cerut în judecată evacuarea corturilor rămase, ca să poată încheia reparaţia străzii centrale a oraşului.

De menționat este că în data de 27 august în Piaţa Marii Adunări Naţionale autorităţile planifică să organizeze o serie de evenimente culturale cu ocazia împlinirii a 25 de ani de la Ziua Independenţei Republicii Moldova.