eputatul democrat Sergiu Sîrbu vine cu o replică în adresa Maiei Sandu, care s-a arătat nemulțumită de modul în care au fost formate circumscripțiile electorale pentru alegerile Parlamentare din 2018.

Sîrbu i-a adus aminte liderei PAS că dânsa a fost invitată insistent să participe la aceste ședințe și să-și expună poziția, însă, potrivit democratului, a preferat să critice activitatea comisiei facebook. Mai mult, deputatul crede că reacția de astăzi a Maiei Sandu este populism curat, lipsit de argumente.

„Doamna Maia Sandu ar fi trebuit să lase măcar pentru o zi Facebook-ul și sa meargă la lucrările Comisiei pentru formarea circumscripțiilor, unde a fost invitată în mod insistent și repetat! A refuzat! Toate ședințele comisiei au fost publice, transmise live, inclusiv pe Facebook, unde doamna Sandu face politică. A tăcut! Acum s-a trezit după ce Comisia a aprobat circumscripțiile că ceva nu-i place, dar nu poate să explice cu argumente ce. Știți de ce a fugit de participarea la comisie? Știți de ce a stat și s-a uitat live la ședințe, dar nu a intervenit? Pentru ca NU a avut argumente! Dovada și reacția ei de astăzi, zero argumente, maxim de emoții și populism”, a scris Sergiu Sîrbu pe pagina sa de facebook.

Din componența Comisiei pentru formarea circumscripțiilor fac parte oameni de știință, sociologi, reprezentanti ai ONG-urilor, minorităților entice și reprezentanți ai partidelor politice.
Reamintim că în urma modificării Codului Electoral, următoarele alegeri parlamentare din 2018 urmează să se desfășoare în baza sistemului mixt de vot. Astfel, 50 de deputați vor fi aleși pe liste de partid, iar 51 – în circumscripții uninominale.