În jur de 130 de persoane cu dizabilități și-au prezentat lucrările confecționate manual, astăzi, 20 aprilie curent, la expoziția cu vânzare. Evenimentul a fost organizate de către Ministerul Muncii, Protecției Sociale și Familiei în parteneriat cu Fundația Lumos Moldova și AO Parteneriate pentru Fiecare Copil.

Expoziţia s-a desfășurat cu prilejul Sfintelor Sărbători de Paști și a avut drept scop promovarea drepturilor și imaginii persoanelor cu dizabilități, sensibilizarea societății referitor la potențialul acestora și la necesitatea integrării sociale, educaționale și profesionale a lor.

Astfel, reprezentanți  ai 30 de instituții rezidențiale și-au expus cele mai originale lucrări realizate manual, începând de la artizanat, lucrări croșetate, brodate, cioplite în lemn dar și produse de cofetărie.

La deschiderea evenimentului, Ministrul Muncii, Protecției Sociale și Familiei, Stela Grigoraș a declarat: „Astăzi, ne unește calitatea de a fi oameni și dorința de a primi și a dărui tot ce avem mai bun. Persoanele cu dizabilități ne demonstrază, de fiecare dată, că ei sunt minunați și că prin abilitățile lor ne oferă posibilitatea de a dărui apropiaților noștri lucrări confecționate cu dragoste și multă dedicație”.

Alex Christopoulos, șef al Fundației Lumos din Europa a apreciat creativitatea participanților la expoziție, menționând: „În întreaga lume sunt circa 8 milioane de copii cu dizabilități care trăiesc în instituții rezidențiale. Viziunea noastră este să le asigurăm posibilitatea de a crește într-o familie, unde vor fi îngrijiți și sprijiniți”.

Participanții la expoziție s-au aratat încântați de posibilitatea de a-și prezenta lucrările lor. Bunăoară,  Ion Stanev a expus spre vânzare în jur de 5 tablouri brodate manual, care au fost apreciate de vizitatori.

Ministerul Muncii, Protecției Sociale și Familiei le-a oferit tuturor participanților la expoziție cadouri și  diplome de onoare pentru talentul și ambiția de care dau dovadă.