Redacția Newsmaker.md a obținut o copie a unui document de la Departamentul de Securitate Internă al Serviciului Informație și Securitate cu numele a 29 de angajați ai Serviciului de Pază și Protecție de Stat care ar putea fi implicați în răpirea la Chișinău a fostului judecător ucrainean Mykola Cahaus. Sursa care a transmis documentul susține că și procurorii care investighează răpirea lui Chaus îl au, transmite Telegraph.md

În dispoziția celor de la Newsmaker a ajuns o copie a unei note a unui locotenent-colonel al departamentului de securitate internă al SIS adresată unui coleg din alt departament.

Nota spune că, în legătură cu informațiile care au apărut în spațiul public despre complicitatea SIS la răpirea fostului judecător, cetățeanul ucrainean Mykola Chaus, Departamentul de Securitate Internă a început o anchetă cu privire la posibila implicare a ofițerilor SIS în această caz.

Autorul documentului susține că, în urma unor măsuri speciale, a fost posibil să se obțină informații despre posibila participare la răpire a angajaților SPPS. Documentul conține numele și prenumele a 29 de angajați ai SPPS.

Potrivit sursei care a furnizat documentul, procurorii care investighează răpirea lui Chaus dețin și ei această notă.

De menționat că șeful comisiei parlamentare care investighează dispariția lui Chaus, deputat al partidului Platforma Demnitate și Adevăr (DA), Vasile Năstase, a spus că toți membrii comisiei au primit o notă de la SIS, dar nu erau siguri de fiabilitatea acestor informații, așa că au trimis o cerere oficială către SIS pentru confirmarea a autenticității acesteia.