Doi angajați ai Inspectoratului Național de Patrulare al IGP al MAI, au fost reținuți de ofițerii Serviciului protecție internă și anticorupție al MAI și procurorii Anticorupție, pentru că ar fi extorcat 7000 de lei de la un conducător auto.

Inspectorii au fost reținuți la data de 7 iunie  curent, după ce Secția urmărire penală a SPIA al MAI, a inițiat un dosar penal în baza unei plângeri depusă de către conducătorul auto sus-menționat.

Conform acestuia, inspectorii l-ar fi stopat în timp ce se deplasa cu automobilul personal pe un tronson de drum din regiunea orașului Vadul lui Vodă. Fiind supus testului de alcoolemie cu aparatul Drager, s-ar fi stabilit că conducătorul auto este în stare de ebrietate.

Astfel, polițiștii ar fi extorcat de la acesta suma de 7000 de lei, pentru a nu-l documenta pentru faptele comise.

În urma desfășurării măsurilor speciale de investigaţii și acţiunilor procesual-penale necesare, ofițerii SPIA de comun cu procurorii Anticorupție, i-au reținut pe cei doi polițiști în flagrant delict, în timp ce primeau banii.

De asemenea, automobilul de serviciu al acestora a fost percheziționat, fiind depistați 15624 de lei și 522 de euro, proveniența cărora urmează a fi stabilită.

Suspecții au fost escortați la sediul Procuraturii Anticorupție pentru a fi audiați, după care au fost reținuți pentru 72 de ore.

Pentru astfel de infracțiuni, legislația penală a Republicii Moldova prevede o pedeapsă cu închisoare de până la 10 ani cu amendă în mărime de până la 160000 de lei şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 7 la 10 ani.