Programul social, elaborat de către reprezentanții Blocului electoral al Comuniștilor și Socialiștilor (BeCS) prevede o reformă amplă a sistemului de pensii din Republica Moldova. Astfel, BeCS își propune ca până în 2025, pensia minimă pentru limita de vârstă, care azi este de 1188 lei, să fie egală cu minimul de existență pe țară (la sfârșitul lui 2020 era de 2100 lei). Despre aceasta, candidatului BeCS, deputatul PSRM, Alla Darovannaia, a declarat în cadrul unui briefing de presă.

Parlamentarul a mai adăugat că Blocul își propune să mențină indexarea pensiilor de două ori pe an, așa cum este în prezent.

“Vom continua indexarea de două ori pe an, dar pensiile mici și medii să fie indexate cu minim 20%. Vom continua să acordăm suport unic pentru pensionarii cu pensii medii și mici. La recalcularea pensiilor vom face ca fiecare leu achitat în fondul social să fie luat în considerație și să se majoreze pensia celor care activează după stabilirea dreptului la pensie”, a precizat Darovannaia.