Viceguvernatorul Băncii Naționale a României (BNR), Bogdan Olteanu, este acuzat de procurorii DNA că, în perioada iulie – noiembrie 2008, în calitate de președinte al Camerei Deputaților, a solicitat și primit de la un om de afaceri suma de 1 milion de euro și sprijin electoral în schimbul numirii unei persoane pe postul de guvernator al Deltei Dunării, banii fiind remiși la sediul unui partid politic.

Firma offshore pe care DNA o identifică ca fiind sursa banilor de șpagă a fost înființată în iunie 2006 în Cipru și a fost dizolvată în ianuarie anul acesta. Demera Investment Ltd a tranzacționat mai multe milioane de euro, cumpărând acțiuni la societăți din România și Republica Moldova cu prețuri exagerate, potrivit RISE România.

În România, la nici trei luni de la înființare, offshore-ul cipriot prelua de la firma Delta Asigurări SA (firma de asigurări a lui SOV) peste patru milioane de acțiuni emise de Romexterra Bank, o bancă în care inițial acționarii majoritari erau angajați ai Petrom, Romgaz si Petromservice. Prețul de achiziție a fost de 6 lei/acțiune. La scurt timp, Demera a intermediat alte peste 300.000 de acțiuni la Romexterra Bank, în numele numele Petromservice (actuala PSV Company).

În Republica Moldova, în 2008, Petromservice a devenit acționar majoritar la banca Investprivatbank. Dacă pe bursă acțiunile valorau puțin peste 6 milioane de euro, Petromservice le-a achiziționat prin Demera Investment la un preț de șapte ori mai mare. Un an mai târziu, Banca Naţională a Moldovei a retras licenţa de funcționare a Investprivatbank și a numit un lichidator care să-i administreze patrimoniul și să-i îndestuleze pe deponenți prin vânzarea bunurilor băncii.

Tot în Moldova, și tot la prețuri supraevaluate, Demera a cumpărat acțiuni la foste societăți de stat: Magistrala, Conmec, Agat, Mezon, Semnal şi Fabrica de Conserve din Coşniţa.