Consiliul Politic Național al Partidului Democrat din Moldova, întrunit în ședință pe 31 august anul curent la Chișinău, a susținut desemnarea președintelui partidului, Marian Lupu, în calitate de candidat al PDM la alegerile prezidențiale din 30 octombrie 2016.

Decizia a fost luată în baza rezultatelor consultărilor din organizațiile locale și raionale ale PDM, membrii Consiliului Politic ajungând la concluzia că Marian Lupu se bucură de încrederea deplină a democraților și are cea mai mare experiență la nivelul conducerii de vârf a statului.

“Este o persoană cu multă experiență, este o persoană echilibrată, este o persoană care toți acești ani a fost prezent pe scena politică moldovenească. Dacă vom face revistă din candidații deja anunțați, eu cred că este poziționat pe centrul spectrului politic. Pe ideea dezvoltării Republicii Moldova ca țară prietenă cu toți vecinii noștri.” a declarat președintele de onoare al PDM, Dumitru Diacov.

“Considerăm că într-adevăr Partidul Democrat, echipa Partidului Democrat nu putea să ia altă decizie în privința unui alt candidat, luând în considerare și contextul în care se află la ora acuală Republica Moldova, lupta care se va da, cu siguranță, pe parcursul campaniei electorale și considerăm că domnul Lupu, președintele partidului, este cel care poate să-și asume și cu siugranță va reuși să asigure acea stabilitate politică și acel echilibru de care tot se discută – est-vest. Și în situația în care se va ajunge și, cu siguranță, se va ajunge la geopolitică. Este o luptă care ne-o asumăm, ca și echipă. Nu e o simulare.” a adăugat președintele Parlamentului Adrian Candu.

Este o persoană politică despre care cunoaște toată lumea și toți știu care sunt calitățile acestui om. Moldova are nevoie de stabilitate, astfel încât acest Guvern să-și poată duce până la capăt reformele pornite. Sunt ferm convins că Marian Lupu este acel om care poate garanta că Republica Moldova nu va avea parte de crize politice”, a spus Prim-ministru Pavel Filip.

De asemenea, s-au discutat propunerile din teritoriu privind programul politic al candidatului, precum și desfășurarea campaniei electorale. Democrații au în vedere o campanie energică și pozitivă, în care cetățenilor să le fie prezentată o viziune clară și realistă privind viitorul Moldovei, cu soluții concrete la problemele țării și ale oamenilor.

Consiliul Politic Național a aprobat și componența Grupului de inițiativă pentru colectarea semnăturilor în favoarea candidatului din partea PDM, precum și o serie de măsuri organizatorice în acest sens. În altă ordine de idei, democrații au aprobat un plan ambițios de poziționare politică a partidului în perioada de până la începerea campaniei oficiale pentru alegerile prezidențiale.

După cum informează 24H, mesajul liderului Marian Lupu cu privire la asumarea candidaturii pentru alegerile prezidențiale va fi transmis public mâine, 1 septembrie, în cadrul unui briefing de presă – cu începere de la ora 9:00, la sediul central al PDM din strada Tighina nr. 32.