Pentru anul 2017, Ministerul Economiei prognozează o creștere economică cuprinsă între 3,5% (scenariul pesimist) și circa 6,5% (scenariul optimist și condiționat de mai mulți factori).

Declarația a fost făcută astăzi în cadrul unei conferințe de presă de viceprim-ministrul, Octavian Calmîc, ministru al Economiei, în cadrul căreia au fost prezentate principalele obiective ale activității instituției pentru anul curent.

Potrivit ministrului Economiei, principalele sectoarele ale economiei naționale care vor alimenta creșterea PIB-ului cu până la 6,5% vor fi agricultura – 0,7 p.p., industria – 1,2 p.p., serviciile – 3,3 p.p., impozitele nete pe produs și import – cu 1%, formarea brută de capital fix – cu 2,7 p.p., notează bani.md.

Pentru atingerea obiectivelor trasate, Octavian Calmîc a menționat că Ministerul Economiei a identificat 52 de priorități majore pentru anul 2017, care țin de cooperarea economică internațională, reglementarea activității de întreprinzător, domeniul investițiilor și competitivității, dezvoltarea întreprinderilor mici și mijlocii, a comerțului, managementului proprietății publice, infrastructura calității și protecția consumatorului, sectorului energetic, etc.