SA „Apă-Canal Chişinău” anunţă pentru miercuri, 30 noiembrie, sistări temporare în localitatea Sângera, în satul Floreni, dar şi pe Şoseaua Munceşti din capitală. Potrivit furnizorului, deconectările sunt efectuate în legătură cu executarea lucrărilor de reabilitare a apeductului spre oraşul Sângera, transmite IPN.

Astfel, începând cu ora 09.00 şi până la ora 24.00, va fi întreruptă furnizarea apei pe Şoseaua Munceşti, 799, inclusiv cu fracţii. În Sângera, apa va fi sistată pe străzile: Florilor; Suveranităţii; Chişinău, 2, 54. La fel, apă nu va fi în satul Floreni. Totodată, vor fi afectaţi de presiunea scăzută a apei, cu posibile întreruperi, consumatorii din Şoseau Munceşti, 797 şi consumatorii din Sângera: străzile Fântâna Schinului, Mioriţa, Chişinău, Ştefan cel Mare şi Sfânt, P. Rareş, V. Lupu, D. Cantemir, S. Lazo.

Din aceleaşi motive, joi, 1 decembrie, de la ora 00.00 şi până la ora 24.00, apa va fi sistată în Sângera pe străzile Florilor, Suveranităţii, Chişinău, 2 şi 54. Vor fi afectaţi de presiunea scăzută a apei, cu posibile întreruperi, consumatorii din Şoseaua Munceşti a capitalei, cu numărul 797-799, inclusiv cu fracţii, consumatorii din Floreni, dar cei din Sângera, pe străzile Fântâna Schinului, Mioriţa, Chişinău, Ştefan cel Mare şi Sfânt, P. Rareş, V. Lupu, D. Cantemir, S. Lazo din Sângera.

În legătură cu executarea lucrărilor de reabilitare a apeductului din bulevardul Decebal din capitală, cu D-500 mm, miercuri, 30 noiembrie, între orele 09.00 şi 17.00, va fi întreruptă furnizarea apei pe bulevardul Decebal, 76, inclusiv cu fracţii.

Totodată, în legătură cu executarea lucrărilor planificate de către compania „Gas Natural Fenosa”, miercuri, în intervalul orelor 09.30 şi 18.00, este posibilă deconectarea energiei electrice, proces ce  a conduce la sistarea alimentării cu apă pe străzile V. Alecsandri, Gloriei, M. Eminescu şi A. Donici, toate din satul Goianul Nou.

Consumatorii afectaţi sunt îndemnaţi să-şi asigure rezerva minimă de apă pentru consum şi uz casnic pe perioada întreruperii furnizării apei. După finalizarea lucrărilor, livrarea serviciilor de alimentare cu apă va fi reluată la parametrii planificaţi. Pentru informaţii suplimentare consumatorii sunt îndemnaţi să sune la Dispeceratul central, la numărul de telefon: 022-25-66-66 sau 022-85-77-77.