Pentru prima dată de la sfârșitul Războiului Rece, guvernul de la Berlin le-a cerut cetățenilor săi să fie pregătiți cu stocuri de alimente și apă în eventualitatea unor atacuri sau catastrofe, a anunțat ediția de duminică a Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Germania se află în alertă, după ce trei atacuri teroriste au avut loc luna trecută. De curând, Berlinul a anunțat că va spori cheltuielile în domeniul securității, creând o unitate specială pentru a combate criminalitatea cibernetică și terorismul.

„Populația va fi obligată să dețină stocuri individuale de hrană pentru zece zile”, a citat ziarul german din „Programul de Apărare Civilă” al guvernului de la Berlin, al cărui proiect este pregătit de Ministerul de Interne.

Publicația afirmă că o comisie parlamentară a cerut inițial ministerului să realizeze o strategie de apărare civilă în anul 2012.

Un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne a declarat că planul va fi discutat în ședința de guvern de miercuri, dar a refuzat să dea amănunte privind conținutul documentului.