Astăzi se va constitui Grupul de iniţiativă pentru organizarea referendumului de demitere a primarului Dorin Chirtoacă, transmite 24h.MD.

Potrivit organizatorilor, doritorii de a face parte din acest grup sunt aşteptaţi la ora 18:00 la Palatul Feroviarilor din Chişinău, de pe bulevardul Decebal 2.

„Astăzi la ora 18, cu începere la 18.00, la Palatul Feroviarilor, va avea loc adunarea de constituire a grupului de inițiativă privind organizarea referendumului, așa cum prevede legea. Este dreptul cetățenilor de a organiza, de a cere un referendum, este dreptul chișinăuenilor de a semna pentru demisia primarului, este dreptul chișinăuenilor de a veni la un referendum și de a aprecia pozitiv sau negativ activitatea din ultimul an a primarului Dorin Chirtoacă”, a declarat activistul civic Victor Chironda.

Totodată, consilierul socialist Ion Ceban a făcut un apel către Parlamentul Republicii Moldova și Comisia Electorală Centrală să nu împiedice organizarea acestui referendum.

„Noi știm că o să fie sute de oameni prezenți și sperăm foarte mult ca tot Partidul Liberal care este astăzi în coaliție parlamentară să nu blocheze atât la nivel de Parlament, la nivel de Comisia Electorală Centrală, la nivel de instanțele de judecată. Și atunci vom vedea cum vor decide chișinăuenii. Este o procedură democratică pe care toată lumea în mod normal ar trebui să aibă o posibilitatea să o desfășoare”, a spus Ceban.

Amintim că fracțiunile din Consiliul Municipal Chișinău ale Partidului Socialiștilor, Partidului Popular European și Partidului Nostru și-au unit forțele în vederea pregătirii procesului de organizare și desfășurare a referendumului privind demisia primarului general de Chișinău Dorin Chirtoacă.