Guvernul a lansat un sondaj de opinie online pentru agenții economici cu privire la controalele de stat. Aceștia pot să-și exprime părerea prin intermediul unui chestionar care conține trei întrebări referitor la informația privind controlul de stat, precum şi să evalueze nivelul de accesibilitate în acest sens, transmite 24H.MD.

Sondajul este realizat în contextul derulării reformei controlului de stat și urmărește să  identifice soluții și propuneri pentru a îmbunătăți procesul de transparentizare a informațiilor referitoare la controlul  de stat.

Pentru a participa la sondaj, agenții economici sunt invitaţi să completeze chestionarul care poate fi găsit la următorul link: https://www.surveymonkey.com/r/GLJVPHR

Un sondaj similar a fost realizat în luna septembrie a.c.. Rezultatele acestuia arată că jumătate din respondenți au căutat pe portalul www.controale.gov.md  sau pe paginile web ale instituțiilor de control informația cu privire la controalele Serviciului Fiscal de Stat, această structură fiind cea mai populară, urmată de CNAM-30,4%, CNAS-23,9%, CNSP-19,5%, Inspectoratul de stat al muncii-17,3% şi Serviciul Vamal-17,3%.

La compartimentul evaluarea nivelului de accesibilitate a informației cu privire la controale, 45,6% din totalul respondenților au dat o notă maximă de 5 puncte, 15,2% au apreciat cu nota 4 și 17,3%- cu nota 3.