Președintele țării, Igor Dodon, a inspectat, în dimineața zilei de joi, lucrările de construcție a segmentului care face parte din șoseaua de centură a Capitalei. Inspecția are loc în cadrul tradiționalelor vizite în teritoriu care astăzi continuă în raionul Strășeni.

Această porțiune a drumului M2 are lungimea de 6,5 km, iar costul lucrărilor constituie aproape 10 milioane de euro. Din aceste mijloace au fost valorificate 11%, lucrările urmând să se încheie în luna septembrie 2021.

Acest segment este prima parte a unui proiect de amploare privind construcția șoselei de centură a capitalei. La prima etapă, este preconizată construcția a trei segmente: de la intrarea în orașul Ialoveni până în sectorul Buiucani al Capitalei (cartierul Sculeni) și mai departe până la intersecția de la intrare în Cricova.

Șeful statului a amintesc că, în anul 2020, din Fondul Rutier a fost alocată o sumă record de peste 2,7 miliarde de lei pentru reabilitarea drumurilor și încă peste un miliard de lei  pentru Programul „Drumuri bune pentru toți”, în cadrul căruia fiecare localitate a țării va beneficia de cel puțin câte un milion de lei.