Credincioşii din toată ţara de rând cu toţi creştinii ortodocşi din lume, participă la slujba de Înviere a Mântuitorului Isus Hristos. Slujba de Înviere de la Catedrala Mitropolitană din Chişinău este oficiată de Înalt Prea Sfinţitul Vladimir, mitropolit al Chişinăului şi al Întregii Moldove în fruntea unui sobor de preoţi şi diaconi.

Înainte de slujbă, credincioşi au primit Lumină Sfântă de la Ierusalim. Sărbătoarea Sfintei Învieri a Domnului – Paştele – este evenimentul principal al anului şi cea mai mare sărbătoare pentru creştinii ortodocşi din întreaga lume.

FOCUL SFÂNT a fost adus la Catedrală în jurul orei 19.30. Lumina Sfântă a fost adusă de o delegaţie a Mitropoliei Moldovei, condusă de Înalt Preasfinţitul Vladimir, potrivit publika.md.

Preoţi şi enoriaşi din toată ţara au venit la Catedrala din Chişinău, pentru a lua Lumina Sfântă şi a o duce mai departe în localităţile de origine. Focul Haric a pogorât şi în acest an în Biserica Sfântului Mormânt şi va ajunge la credincioşii din întreaga lume.