Un merit important al președintelui țării, Igor Dodon, este faptul că el a eliberat Republica Moldova de oligarhul Vlad Plahotniuc. Opinia a fost expusă de șeful reprezentanței TASS în Moldova, Valerii Demidețki, în cadrul unei emisiuni la postul de televiziune TVC21.

“În mare parte, datorită lui Igor Dodon, dar și datorită oamenilor care au protestat în stradă, noi ne-am eliberat de Plahotniuc. Dar nu cred că ne-am eliberat de tot. Vedeți câți doritori avem care încearcă să îl întoarcă în țară? Și anchetarea lui Plahotniuc este un merit al președintelui țării”, a declarat jurnalistul.

Totodată, Demidețki susține că dacă în prezent la putere ar fi Vlad Plahotniuc, procurorul general, Alexandr Stoianoglo, „nu ar fi atât de curajos”.

„În perioada lui Plahotniuc, țara noastră nu a avut un procuror independent. În 2009 eu am aflat cum la noi se vindea fotoliul de premier, procuror, judecător… Am fost șocat. Ulterior era nevoie să îți întorci acești bani, să îi aduci în partid”, a explicat Demidețki.

Totodată, jurnalistul a spus că Igor Dodon a început să conducă țara abia după ce a fost instituit Guvernul Chicu.

“Să fim sinceri și să privim lucrurile rațional. Igor Dodon a fost în funcția de președinte patru ani, dar trei ani la rând Curtea Constituțională îl suspenda. Anul trecut, când a fost schimbat Guvernul, toată puterea era în mâinile Maiei Sandu și a  Blocului ACUM”, a conchis jurnalistul Demidețki.