Igor Dodon a declarat că atât timp cât va fi președinte nu va admite ca instituțiile statului să fie din nou capturate de Vladimir Plahotniuc. Șeful statului a menționat în cadrul emisiunii ”Președintele răspunde” că, este sigur că cetățenii îl vor susține, iar dacă PAS și PPDA vor să intre în coaliție cu Plahotniuc, atunci să își asume riscurile. 

”Am luat decizia fermă anul trecut că nu mă leg cu Plahotniuc și n-o să mă leg nici în continuare. Voi vreți să faceți această încercare, nu aveți decât. Socialiștii și președintele nu se vor implica. Cât voi fi președintele țării, nu voi admite aceste jocuri ca Plahotniuc să captureze din nou instituțiile statului. Sunt ferm convins că poporul va fi alături și va înțelege”, a spus Dodon.

Președintele a reiterat că încercările PAS și PPDA de a discuta cu grupul Candu- Șor se vor finaliza cu capturarea statului.

”Dacă cineva dorește să se lege cu Diavolul, veți pleca în iad împreună cu el”, a spus Dodon.

Unul din liderii Partidului Acțiune și Solidaritate, Mihai Popșoi, care este și vicepreședinte al Parlamentului, a declarat că PAS ”este gata de o alianță și cu dracu”.