Candidatul Partidului Socialiștilor la funcția de Președinte, Igor Dodon, se declară pentru anularea examenului de bacalaureat și susținerea acestuia în mod opțional. De asemenea, acesta susține că este nevoie de revenit la examenele de admitere în instituțiile de învățământ superior. Declarația a fost făcută în cadrul dezbaterilor electorale de la postul național de televiziune.

„Eu sunt pentru anularea Bacalaureatului și vă promit, stimați copii, că Bacalaureatul va fi opțional, nu va fi obligatoriu. Trebuie să revenim la examenele de admitere în instuțiile superioare de învățământ, așa cum a fost. Și toți copiii trebuie să absolvească liceul, să obțină atestat, iar mai departe decid˝, a declarat Dodon.

De asemenea, acesta a criticat dur contracandidatul său, Maia Sandu, pentru efectele dezastruoase pe care le-a avut reforma educație în perioada în care aceasta a condus ministerul responsabil de acest domeniu. ˝Eu cred că fiecare părinte, fiecare elev, student, ține minte foarte bine ce înseamnă reformele Maiei Sandu. Vă aduceți aminte de Bacalaureat. 50 mii de copii nu au susținut Bacalaureatul˝, a subliniat candidatul PSRM.