Vreau să vă asigur că nici noi nu suntem visători la Guvern și nu încercăm să ne concentrăm doar pe o singură problemă. Declarația a fost făcut aseară de către premierul Pavel Filip în cadrul emisiunii „Replica” de la Prime TV.

Șeful Executivului a vorbit despre un proiect de țară unde toți cetățenii Republicii Moldova să trăiască bine, „într-o țară construită în baza valorilor europene”.

„Problemele trebuie abordate mult mai larg și cu toată această palieră de mers direct proporțional în rezolvarea lor. Pentru că atunci când vorbim ca să facem să trăiască mai bine oamenii din Republica Moldova, ce înseamnă până la urmă? Omului îi trebuiește în primul rând lucru și îi trebuiește un salariu. Ca să-i oferi un salariu și un loc de lucru ai nevoie de întreprinderi, de companii care oferă aceste locuri de muncă. Dacă vrei să ai companii, trebuie să ai investiții. Dacă vrei să ai investiții trebuie să fii atractiv pentru aceste investiții. Și atunci o să vedeți că nu doar modificările cu care am venit noi până acum în mediul de afaceri cu referire la controale sau acte permisive sau multe altele. Nu doar aceasta este foarte important. Și partea cealaltă care este legată de justiție, de sistemul judecătoresc – nu este mai puțin importantă”, a spus Filip în cadrul emisiunii.

Premierul a mai specificat că Guvernul are doar un singur plan care se numește Integrare Euopeană.

„Avem doar un singur plan care se numește Integrare Euopeană. Din punctul acesta de vedere și logica acțiunilor care le-a intreprins Guvernul până acum a fost una simplă dar nu și ușoară de fapt. La început a fost o dezămagire a claselor politice, care putem spune că le-a furat visul european al moldovenilor și aici vorbesc și de decridibilizarea clasei politice în fața cetățenilor RM dar și de pierderea încrederii în fața partenerilor noștri de dezvoltare”, a menționat prim-ministrul.

În ce privește actualul sistem bancar, premierul a dat asigurări că acesta va fi mai stabil.

„Lecția care trebuie învățată este că va trebui de fortificat regulatorul și a trebuit să avem un cadru legal pe măsură să nu permită o asemenea fraudă în Republica Moldova. Până la sfârșitul acestui an, Republica Moldova va avea un sistem bancar foarte stabil și transparent”, a conchis premierul.