Președintele Igor Dodon a avut o întrevedere cu ambasadorul Federaţiei Ruse în Republica Moldova Farit Muhametşin, în cadrul căreia a fost efectuat un schimb de opinii pe marginea subiectelor actuale de pe agenda bilaterală moldo-rusă.

Diplomatul rus l-a felicitat pe Dodon cu prilejul numirii în funcţie şi a transmis mesajul de felicitare din partea președintelui rus Vladimir Putin, care îl așteaptă pe noul președinte la Moscova, la 17 ianuarie 2017.

„Am avut o întrevedere cu ambasadorul Federaţiei Ruse în Republica Moldova Farit Muhametşin. Sunt bucuros să accept felicitările din partea președintelui rus Vladimir Putin și a premierului Dmitri Medvedev. Am discutat o serie de aspecte privind relațiile bilaterale, precum și despre vizita pe care urmează să o efectuez la Moscova, la 17 ianuarie 2017, la invitația președintelui rus”, a scris Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.

Precizăm că invitația lui Putin a fost transmisă de vicepremierul rus Dmitri Rogozin, care a fost invitat la ceremonia de învestire a lui Igor Dodon.