Preşedintele Igor Dodon va cere Guvernului revocarea ambasadorului Republicii Moldova la Bucureşti, Mihai Gribincea. Motivul invocat e că diplomatul ar fi făcut comentarii impertinente și incompatibile cu statutul său de ambasador. Anunțul a fost făcut de şeful statului pe pagina sa de Facebook, transmite IPN.

„Sunt surprins că descopăr că unii ambasadori au devenit avocați ai unor politicieni din țara de reședință și au cam uitat cărui stat servesc. E și mai grav când aceștia fac comentarii politice în raport cu autoritățile statului care i-a trimis în misiune. Aceasta vorbește fie despre calificarea proastă profesională a respectivului ambasador, fie despre angajamentele lui politice în detrimentul propriului stat și a conducerii acestuia”, scrie Igor Dodon.

Şeful statului susţine că anume aşa pot fi etichetate declarațiile ambasadorului moldovean la București, care „și-a permis comentarii impertinente și incompatibile cu statutul său de ambasador”. „Voi cere Guvernului revocarea acestui ambasador și înlocuirea lui cu o persoană care înțelege mai bine atât competențele diplomatice, cât și interesele statului Republica Moldova”, a mai scris președintele.

În aceeaşi postare, preşedintele face trimitere la un material de presă în care ambasadorul moldovean ar fi declarat că decretul lui Igor Dodon privind retragerea cetăţeniei lui Traian Băsescu ar putea fi declarat neconstituţional.