Administratorii a 274 de blocuri locative din capitală refuză începerea sezonului de încălzire, chiar dacă în mod obișnuit acesta a început acum aproximativ o săptămână.

Furnizorul de căldură nu poate iniția livrarea agentului termic fără a avea o solicitare de la administratorul blocului locativ. Respectiv, locatarii care doresc conectarea imediată la căldură trebuie să se adreseze la administratorul fondului locativ, care, în conformitate cu legislația în vigoare, este reprezentantul autorizat al consumatorilor în drept să solicite furnizarea energiei termice.

Potrivit datelor, 274 de blocuri locative deocamdată nu sunt conectate la căldură doar din cauza gestionarului fondului locativ, care nu își îndeplinește atribuțiile.

Astfel, pentru 53 de adrese este vorba de administratori care refuză semnarea facturilor, extraselor și tranzacțiilor, nu recunoaște suma datoriilor și refuză semnarea unui grafic de reeșalonare a plății restanțelor financiare; nu colaborează cu Termoelectrica S.A.; este plecat peste hotare; este dispărut, sau nu este înregistrat la Camera Înregistrării de Stat.

Pentru alte 221 de blocuri locative, gestionarul refuză categoric conectarea edificiilor la căldură, motivând că temperaturile de afară deocamdată sunt prielnice.