Începând cu ziua de luni, 10 octombrie, în spitalele pentru copii şi în instituţiile şcolare din capitală urmează a fi livrat agentul termic. Pentru fondul locativ sezonul de încălzire va începe când, timp de trei zile consecutiv, se vor înregistra temperaturi medii de +8 grade Celsius. Anunţul a fost făcut la şedinţa operativă de la Primărie.
Potrivit IPN, șeful Direcţiei sănătate, Mihai Moldovanu, a declarat că de azi urmează a fi conectate la agent termic Spitalul clinic municipal pentru copii numărul 1, Spitalul municipal pentru Copii „Valentin Ignatenco” şi Spitalul clinic municipal de Boli Infecţioase pentru Copii. De asemenea, este examinată posibilitatea de conectare a căldurii în maternităţile din capitală. Cât ţine de celelalte instituţii medicale, şeful direcţiei a menţionat că acestea vor fi conectate la căldură în funcţie de evoluţia temperaturilor.

Viceprimarul capitalei, Nistor Grozavu, a declarat că locuitorii capitalei pot solicita conectarea la căldură înainte de decizia oficială de începere a sezonului de încălzire. Pentru aceasta, gestionarii blocurilor trebuie să se asigure că au fost îndeplinite toate lucrările de pregătire a sistemului interior şi să aibă paşaportul tehnic semnat. Pentru a conecta blocul la căldură, e nevoie de acordul a jumătate dintre locatari.