Renato Usatâi l-a plătit pe killerul Vitalie Proca, pentru ca acesta să declare că tentativa de omor a lui Gherman Gorbunțov a fost comandată de Vlad Plahotniuc, liderul Partidului Democrat din Moldova. Afirmația a fost făcută de Gherman Gorbunțov – victima lui Proca, și vine ca răspuns la interviul asasinului, difuzat ieri, la postul tv al fugarilor Victor și Viorel Țopa. Gorbunțov crede că interviul e un teatru, regizat de primarul fugar de Bălți. Interviul victimei asasinatului poate fi urmărit aici:

În interviul acordat Zeppelin Investigations, Gorbunțov declară că nu s-a intersectat vreodată cu Plahotniuc, și nu a avut interese de afaceri. De asemenea, el specifică că:„Proca este omul care lucrează pentru client, adică lucrează la comandă. Însă, din păcate acesta nu are acum pistol, de aceea acum el poate doar să spună anumite lucruri pentru bani. De aceea toate aceste momente sunt interesante, totul s-a aranjat în favoarea lui Renato. Proca a început să vorbească, Proca a luat bani ca să nu vorbească despre Renato. Renato, lucrezi foarte neprofesionist, încerci să-i faci pe toți idioți. O mică întrebare? Pentru ce are nevoie Plahotniuc de toate acestea? De ce Plahotniuc ar avea nevoie de mine? Interese de afaceri nu sunt. Supărări nu sunt. În afaceri nu ne-am intersectat. De ce ar avea nevoie de mine?”, a declarat omul de afaceri Gherman Gorbunțov în interviul pentru Zeppelin.
Potrivit lui Gorbunțov, banii de la Usatâi ar fi deja ajuns la familia lui Proca, altfel killer-ul n-ar fi ieșit la rampă să facă declarații.

„Aceasta este o nouă istorie plătită. Probabil domnul Proca își iubește mult familia și i-a fost promis că familia sa va primi bani. Probabil că deja le-au dat bani, altfel acesta n-ar fi vorbit, pentru că, din câte știu, killerii mereu lucrează pentru plata în avans. În filme, cel puțin e așa”, a adăugat Gorbunțov.

Declarațiile lui Gorbunțov au fost făcute după ce Proca a acordat postului fugarilor interlopi Țopa un interviu, care a fost difuzat joi seara și finanțat și de Renato Usatîi. Procurorii investighează un dosar penal în care mai multe persoane sunt cercetate pentru ca ar fi încercat să-i dea o sumă de bani ucigașului Proca pentru a face declarații asemănătoare celor de la JurnalTV, bani care, potrivit probelor și informațiilor difuzate în spațiul public, ar fi provenit de la același Renato Usatîi, inculpat în dosarul tentativei de asasinat împotriva lui Gorbunțov. Astfel, scopul lui Renato Usatîi este, cel mai probabil, să șteargă urmele și să arunce vina pe alt comanditar al tentativei de omor de care este acuzat.