Premierul Pavel Filip, aflat la Bruxelles, a anunțat că la începutul anului viitor mai mulţi oficiali europeni vor veni într-o vizită în ţara noastră. Anunțul a fost făcut după ce premierul a avut mai multe întrevederi cu oficiali de rang înalt.

Agenda reformelor asumată de Chişinău va fi discutată, la începutul anului viitor, chiar în ţara noastră, cu participarea înalţilor oficiali europeni, care vor veni în Moldova ca să încurajeze transformările iniţiate şi să monitorizeze progresul realizat.

Şeful Guvernului a declarat că R. Moldova a recâştigat încrederea partenerilor europeni, datorită transformărilor iniţiate. Iar o confirmare a acestui fapt este şi asistenţa macroeconomică substanţială, promisă ţării noastre, dintre care aproape jumătate va fi nerambursabilă. Banii vor fi folosiţi inclusiv pentru proiecte de consolidare a securităţii energetice a Moldovei.

Pavel Filip a mai spus că la întâlnirile de la Comisia Europeană, Parlamentul şi Consiliul European, a fost luată decizia de schimbare a abordării asistenţei financiare oferită de UE ţării noastre. Banii urmează să fie alocaţi în primul rând pentru proiecte care vor permite îmbunătăţirea nivelului de trai al oamenilor.