La 4 noiembrie curent, șeful Inspectoratului General al Poliției, Alexandru Pînzari a avut o întrevedere de lucru cu ofițerul de legătură al Serviciului Federal al Poliției Criminale din Germania (BKA) pentru Republica Moldova și România, Michael Pawlowski, transmite 24H.MD.

În cadrul întrevederii au fost abordate priorități de cooperate, atît pe dimensiunea strategică cît și pe cea operațională, inclusiv inițiative de proiecte care vor fi susținute pe parcursul anului 2017 de Ministerul Federal de Interne din Germania.

Ofițerul Michael Pawlowski a remarcat că BKA va oferi Inspectoratului General al Poliției o bursă de stagiere pentru anul 2017.

În plan operațional, oficialii  au  discutat despre posibilitatea instituirii unui JIT în vederea documentării unei grupări criminale din Republica Moldova, care săvîrșește infracțiuni patrimoniale pe teritoriul Germaniei, Franței și Spaniei.

În materie de proiecte de asistență a fost evidențiată inițiativa privind crearea unui Centru tehnic de prevenire și consiliere a populației, un concept premieră pentru Republica Moldova care va intensifica activitatea de prevenire a Poliției pe diverse segmente de intervenție.

La rîndul său, șeful IGP a mulțumit ofițerului pentru suportul continuu acordat Poliției Republicii Moldova și a reiterat deschiderea personală pentru orice inițiativă de cooperare.

Menționăm că, începînd cu anul 2009, Ministerul Federal de Interne din Germania a finanțat diverse proiecte de asistență pentru Poliția din Republica Moldova.