Șeful Inspectoratului General al Poliției a avut o întrevedere oficială cu coordonatorul  Agenției de Dezvoltare din Turcia (TIKA), Canan ALPASLAN.

Prezenta întrevedere a avut drept scop sumarizarea activităților comune de coperare în plan strategic și setarea unor priorități de colaborare pentru perspectiva imediată.

Șeful IGP a dus sincere mulțumiri pentru suportul acordat de TIKA în dezvoltarea dialogului moldo-turc de cooperare pe segmentul polițienesc și a subliniat că activitățile organizate în plan bilateral au adus valoare adăugată sistemului polițienesc din Republica Moldova.

“Pe lîngă prioritățile discutate anterior dorim să inițiem proiecte comune de asistență privind consolidarea expertizei crimialistice, în special în procesul de acreditare a laboratoarelor Centrului tehnico-criminalistic și de expertize judiciare la standardele ISO” a menționat Alexandru Pînzari.

Doamna Alpaslan a trecut în revistă stadiul actual al proiectului privind modernizarea sălii de sport în incinta BPDS “Fulger” și a dat asigurări că pînă la finele anului curent va fi organizată ceremonia oficială de mediatizare a proiectului.

“Cît despre proiectele curente în domeniul menținerii și asisgurării ordinii publice, acestea întîmpină careva dificultăți în procesul de coordonare pe interior din considerentul tentativei de luvitură de stat din Turcia” a menționat coordonatorul Agenției TIKA.

Menționăm că, Agenția TIKA susține eforturile de dezvoltare a poliției din Republica Moldova prin organizarea de instruiri și vizite de studiu în cadrul Poliției Naționale din Turcia.