Partidul Democrat din Republica Moldova a luat cunoștintă de abandonarea cursei electorale de către candidatul Partidului Platforma DA, Andrei Năstase. Potrivit acestora, acest abandon era previzibil odată ce toate sondajele de opinie arată o creștere evidentă a candidatului Marian Lupu în preferințele electoratului.

„Considerăm că retragerea lui Andrei Năstase ‎este direct legată de evoluția pozitivă a candidatului PDM, a conștientizat că nu mai are șanse în cursa electorală. Iar motivul pentru care s-a ales formula unui candidat unic este legată tot de acest aspect, de faptul că Marian Lupu a devenit candidatul pe care oamenii îl consideră cu potențialul cel mai mare de a continua parcursul european al Republicii Moldova și de a rezolva problemele oamenilor, așa cum arată foarte clar ultimele sondaje de opinie” se arată în comunicatul emis de PDM.

În același timp, PD a subliniat că pentru Marian Lupu, singurul candidat periculos rămâne Igor Dodon, cel care dorește stoparea procesului de integrare europeană a Republicii Moldova.

„Igor Dodon este inamicul numărul unu al lui Marian Lupu, candidatul socialiștilor este principalul pericol pentru Republica Moldova” conchide Partidul Democrat din R. Moldova.